Har du som kund frågor eller funderingar så svarar vi enklast på mail via info@grevensmcdelar.com. Vi svarar snarast!

Köpvillkor

Köpinformation

 • Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att få beställa hos oss.
 • När du handlar via Internet gäller konsumentköp- och distansavtalslagen. Denna lag skyddar dig som konsument när du handlar på distans. Läs mer hos Konsumentverket.
 • Grevens motorcykeldelar reserverar sig för förändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor.
 • Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Vi förbehåller oss rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.
 • Vid köp av däck tillkommer miljöavgift på 22 kronor.

Orderbekräftelse

En automatisk orderbekräftelse skickas ut när du slutfört din beställning. Där finner du uppgifter om vad du köpt med priser och fraktkostnad. Om något är fel med beställningen, kontakta oss snarast.

Priser

 • Priserna är i svenska kronor. Moms ingår på alla varor med 25%, 12% eller 6%. Vi reserverar oss rätten för prisändringar utan någon förvarning för eventuella prisfel.
 • Du betalar alltid det pris som visas när din beställning utförs, om du köpt en vara till ett felaktigt pris meddelas du om detta och du får tillbaka dina pengar.

Frakt

 • För det mesta fast fraktkostnad med vissa undantag.
 • Ovanstående gäller dessvärre inte skrymmande gods som till exempel kåpset, kåpdelar, däck, mekbänkar och liknande produkter. Fråga oss för exakt fraktpris på dessa då de varierar i storlek och därmed hur mycket de skrymmer. Exempel är upp till 3 däck i samma paket kostar cirka 300 kronor, kåpdelar cirka 400 kronor och kompletta kåpset och annat skrymmande gods cirka 1100 kronor. Notera att vi inte står för fraktkostnader vid returer. Varken fram eller tillbaka.
 • Frakten är inte försäkrad när den skickas från oss. Reklamationer sköter antingen mottagaren direkt via eller mottagaren via transportföretaget. Försvinner ett paket via våra underleverantörer har vi således inget ansvar för det försvunna paketet utan detta ligger på våra fraktleverantörer så länge paketet är utlämnat från oss till transportören. Kontakta oss om du som kund önskar försändelse som är försäkrad hela vägen hem till dig som kund.

Tryckfel och produktbilder

Grevens motorcykeldelar reserverar sig för eventuella tryckfel i texter på denna webbsida. Vi ger ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi strävar dock alltid efter att återge en så liknande bild som möjligt av produkten.

Garanti

Alla garantier på produkter lämnas av våra leverantörer och tillverkare. Självklart följer vi konsumentköplagen och reklamationer inom 6 månader från inköpsdatum behandlas enligt denna.

Betalningssätt

Klarna

All betalning via vår webb sker via Klarnas betallösningar och gällande dessa gäller Klarnas villkor.

Reklamationer och ångerrätt

Öppet köp

 • Observera att vi ger ingen ånger, retur- eller bytesrätt på modellspecifika varor som är till motorcykelmodeller som har första tillverkningsdatum äldre än 7 år.
 • I övrigt har Du som kund full bytes- och returrätt (ångerrätt) i 14 dagar efter det att du mottagit varan enligt distans- och hemförsäljningslagen. 
 • För att få lämna tillbaka en produkt måste den vara oanvänd (endast provad) samt att alla eventuella etiketter sitter kvar. Du ansvarar för varan tills dess att vi mottagit den. Vi betalar tillbaka hela summan, exkl frakt, du betalar bara returportot själv. Varor som återsänds mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.
 • Vid specialbeställningar gäller ej öppetköp. Du meddelas via mail om din vara är specialbeställd och har då 24 timmar på dig att häva köpet innan processen startar. Exempel på specialbeställningar är t.ex stötdämpare som är anpassad för just din vikt eller varor som tillverkas när beställning görs.
 • Inga byten eller återköp gäller på de varor/produkter som säljs via vår Outlet avdelning i webbshoppen. Kåpdelar kan tex ha sprickor osv och däcken tex har oftast legat länge på hyllan hos oss. De är dock förvarade väl men kan inte anses som nya.

Byten

Kontakta oss alltid innan du skickar tillbaka varan/varorna. I mailet kan du också informera oss om vilken vara du vill byta till, så reserverar vi varan åt dig.

För att få byta en produkt måste den vara oanvänd (endast provad) samt att alla eventuella etiketter sitter kvar. Du ansvarar för varan tills dess att vi mottagit den. Vi betalar frakten för den vara du vill byta till, du står själv för returfrakt till oss. Varor som återsänds mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.

Reklamation

Stämmer din vara inte överens med beskrivningen, är den trasig eller är du på annat sätt missnöjd med ditt köp? Kontakta oss så kommer vi överens gemensamt om hur vi ska lösa det hela. Det är väldigt viktigt för oss att du känner dig nöjd med dina köpta varor.

Övrigt

Säkerhet och behandling av kunduppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom personnummer, namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via telefon eller e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss.

Grevens Motorcykeldelar (Grevens MCD AB, org #556914-2200) kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part.

Enligt personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall vår kundservice.

Force Majeure

Grevens motorcykeldelar är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof

I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t. ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.